Powerportret

Brandingfoto’s, ik was er weer hard aan toe! In april, vlak voor het eenjarig bestaan van mijn bedrijf, ging ik daarom zelf weer eens op de foto. Ik was met een kleine rebranding bezig en de foto’s die ik in het eerste jaar van mijn bedrijf op mijn website had staan waren niet meer passend.

Ik leerde Seher eind vorig jaar via een mentorgroepje kennen en zag begin dit jaar op haar Instagram dat ze weer met Powerportretdagen kwam. Dat leek me perfect voor mijn nieuwe brandingfoto’s!

Het klikt

Al vanaf het begin dat ik Seher leerde kennen voelde ik een connectie. Ze heeft een mooie missie, een mooie boodschap en die spreekt mij enorm aan. Ook haar manier van werken past heel erg bij mijn manier van werken: met plezier en ongedwongen. We hadden na die mentoring contact gehouden, dus ik leerde haar al een beetje kennen. Zoals zij online is, is ze ook in het echt: een brok energie.

Meelopen

De Powerportretdag vond in Twello plaats op een hele toffe locatie. In alle vroegte vertrok ik die kant op, want ik mocht de hele dag met Seher meelopen om te kijken hoe zo’n dag bij haar er zoal uit ziet.

Voordat er brandingfoto’s werden gemaakt, was er eerst koffie/thee met wat lekkers om even te landen, waarna je haar en make-up gedaan werd door een styliste. Zij heeft heel goed naar mijn verzoek geluisterd qua naturel make-up. Ik draag het zelf niet zo vaak, dus wil ik er op de foto’s niet ineens over de top uit zien. Dan herken ik mezelf helemaal niet meer.

Fotograaf Erica Turmel lachend op de foto

Moodboard

Vooraf moest ik een moodboard maken die als inspiratie voor mijn eigen brandingfoto’s diende. Ik wilde vooral plezier uitstralen en vooral niet te zakelijk. Ik werd als laatste van de groep op de foto gezet, dus kon heel goed meekijken hoe Seher dat deed en met de tijd werd ik steeds enthousiaster. Ze heeft echt alle aandacht voor je, weet hoe ze je op je gemakt kunt stellen en het beste uit jezelf te halen. De foto’s die ze van mij gemaakt heeft, stralen ook precies uit wie ik ben.

Lees verder onder de foto’s.

Fotograaf Erica Turmel met Pentax camera naast hooft
Fotograaf Erica Turmel met camera in de hand
Fotograaf Erica Turmel maakt foto
Portretfoto Erica Turmel fotograaf bij Natuurlijk Erica Fotografie

Brandingfoto’s in de buitenlucht

Naast de brandingfoto’s binnen, zijn we ook de heide opgeweest bij ’t Leesten, vlakbij Apeldoorn. Een van de andere onderneemsters, Ellen, had ook nog wat foto’s in een natuurlijke omgeving nodig, dus kon dat gecombineerd worden met foto’s van mij terwijl ik zelf aan het fotograferen ben. Er was een kledingwissel mogelijk, dus vlak voordat we richting Apeldoorn vertrokken had ik me even omgekleed.

Ik was al vaker bij ’t Leesten geweest en het is een hele veelzijdige plek. Er is bos, heide, wandelpaden – keuze te over. Zelfs als de heide niet in bloei staat is het er prachtig. Ook lopen er schapen rond, dus als je geluk hebt, kom je ze tegen (wat ons ook gebeurde).

Element

Eenmaal buiten aan het fotograferen was ik helemaal in mijn element. Dit is wat ik het allerliefste doe! Ik blijf nooit rechtop staan, ik duik graag achter bosjes, struikjes of bomen. Om mooie doorkijkjes te maken, of iets meer diepte aan een foto te geven doordat er iets in de voorgrond staat.

Ellen was een fijn model om te fotograferen en ik kon zelf een aantal mooie beelden van haar krijgen, terwijl ik door Seher werd gefotografeerd. Het was echt een hele fijne dag en ik ben superblij met alle brandingfoto’s die van mij zijn gemaakt.

Bekijk hier mijn foto’s van Ellen.
Lees onder de foto’s mijn recensie op Google aan Seher.

Erica aan het werk op de heide
Fotograaf Erica Turmel aan het werk
Erica Turmel als fotograaf aan het werk
Close-up van fotograaf Erica tijdens het fotograferen
Fotograaf Erica Turmel fotografeert een ondernemer
Blije fotograaf op de heide