Verbinding

Tijdens mijn vakantie begin juni werd ik getagd in een oproep op Facebook. Emmie was op zoek naar een fotograaf voor een gezinsreportage op een prachtige locatie bij Fortmond, in de buurt van Olst. Bij toeval zag ik die tag en reageerde ik op haar oproep. Uit alle reacties die ze had gekregen bleef ik er uit springen, dus nam ze contact met mij op om alles door te spreken.

Op 18 juni was het zover; het was een prachtige – maar warme – dag en dan is het fijn om in het bos te fotograferen: onder de bomen is het net een beetje koeler. Emmie en Niels hebben vier prachtige kinderen: drie dochters en een zoon, elk met een geheel eigen karakter.

Ik kan zeggen: het werd een geweldige ochtend. Ik wist dat het bij de jongste van 2 even de vraag was hoe de pet stond: of ze ging meewerken, of totaal niet. Ik heb haar lekker haar gang laten gaan en langzaam aan ontdooide ze en was de kat uit de boom gekeken. 

Gezinsreportage Olst vader met dochters

Moment Design

Omdat ik gebruik maak van Moment Design technieken, werd het geen ‘poseerfeestje’. Ik maak mijn foto’s aan de hand van kleine opdrachtjes of door het stellen van wat vragen. Daardoor komt het ‘op de foto gaan’ wat op de achtergrond te staan, zodat er volop aandacht is voor het samen plezier hebben. Ik leg in een later blog nog wel wat meer uit over deze werkwijze, anders wordt deze veel te lang qua tekst 😉

We hebben heel veel plezier gehad met z’n allen. Ik heb de foto’s kunnen maken die ik graag wilde maken, en waarvan ik zeker wist dat ze pasten bij de wens van Emmie. Na afloop, tijdens het teruglopen naar de auto’s, zei Emmie: “Al zou alles vandaag mislukt zijn, de verbinding die wij als gezin vandaag hadden, het samen iets ondernemen, dat maakt alles goed.”

Inmiddels heeft Emmie de galerij gezien en ligt de USB-stick met foto’s bij het gezin thuis en kan ik met recht zeggen dat die verbinding vastleggen meer dan geslaagd is. En als ik dan zo’n mooie review terug krijg, kan ik niets anders doen dan heel dankbaar en blij zijn.

Lees onder de foto’s de uitgebreide review van Emmie.

Gezinsreportage kinderen rennen naar ouders toe
Gezinsreportage plezier tijdens het fotograferen
Gezinsreportage Olst gezinsfoto
Gezinsreportage vader en dochter
Gezinsreportage portret van een jongen
Gezinsreportage vader en zoon
Gezinsreportage meisje met takken
Gezinsreportage meisje kijkt blij
Gezinsreportage moeder en dochter bij boom
Gezinsreportage portret meisje
Gezinsreportage moeder met dochters
Gezinsreportage moeder troost dochter
Gezinsreportage moment tussen ouders
Gezinsreportage moment tussen man en vrouw
Kinderen wandelen over een bospad

Review

“Ik had op Facebook een oproep gedaan voor een fotograaf, waar Erica een reactie op gaf. De manier waarop ze mij benaderde was om te beginnen al helemaal zoals ik ben en dat sprak mij aan. Toen ik haar foto’s bekeek, die ook nog exact bleken wat ik zocht was ik helemaal opslag verliefd. Ik twijfelde nog wat doordat er ook goedkopere fotografen tussen zaten maar er was er geen die aan de kwaliteit en het gevoel kwamen als wat ik bij Erica voelde.

Wat ik zo fijn vond aan Erica en de samenwerking was het natuurlijke in de omgang, zo vanzelf, comfortabel, echt. Puurheid. Ze heeft met de reportage herinneringen, een fijne tijd gegeven. Momenten met ons gezin, vastgelegd door haar zicht op de fotografie.

De foto’s komen uiteindelijk bij ons aan de muur te hangen, in een fotomuur, een collage van foto’s die ik met anderen kan delen, die gevangen hebben hoeveel liefde we voor elkaar hebben.

Ik heb niets dan lof over het werk, de dag zelf en het snelle leveren. Hele heldere communicatie, fijne omgang en het allerbelangrijkste super nette, scherpe, warme foto’s. De investering was het meer dan waard.

Erica heeft een heel groot hart als het gaat om haar werk. Ze doet dit met liefde, passie en overgave. We hebben echt enorm genoten van de dag en nog meer van het prachtige resultaat. We zijn dankbaar voor haar werk en gunnen haar het allerbeste in de toekomst. Ze is elke cent driedubbel waard.”

Emmie