Oud kerkje Oldebroek

De kerkelijke inzegening van Sam en Ottojan was op 25 augustus 2023 bij Geloofsgemeenschap Luctor et Emergo te Oldebroek. Zij kozen ervoor om in het oude kerkje te trouwen, omdat deze karakteristieker is dan het nieuwe gebouw wat er naast staat.

Buurtgenoot

Ik kwam via via bij het bruidspaar terecht en bij toeval bleek ik hun ceremoniemeester te kennen, omdat zij bij mij in de buurt woont. Een paar weken voor de bruiloft had ik met het bruidspaar en de ceremoniemeester afgesproken voor een kennismaking en rondgang door de trouwlocatie – dat vind ik altijd erg fijn als ik daar nog niet eerder geweest ben.

Sfeervolle kerk

Bij het zien van het oude kerkje werd ik gelijk enthousiast! Ik mocht overal gaan en staan, dus ik kon ook de hoogte in om vanaf het balkon, waar ook het prachtige orgel staat, foto’s te nemen. Er zijn veel mooie details in het kerkje, wat een kerkelijke inzegening direct veel sfeervoller maakt.

Trouwen in een oud kerkje

Regen, regen, regen

Op de dag van de inzegening zelf was het helaas slecht weer. Er was veel regen voorspeld, waardoor de fotoreportage met het bruidspaar voorafgaand aan het huwelijk niet door kon gaan. Gelukkig waren we er allemaal heel relaxed onder en vooral heel flexibel, waardoor we snel konden schakelen met z’n allen en zijn er binnen een aantal foto’s gemaakt.

Mix van traditioneel met modern

De kerkelijke inzegening zelf was een mooie dienst met een mix van moderne liederen en traditionele teksten van de voorganger. Het was duidelijk te merken dat Sam en Ottojan er goed over nagedacht hadden. Voor mij was het heel verfrissend en anders dan wat ik tot nu toe gezien had.

Na het voltooien van de inzegening was er gelegenheid tot feliciteren en het aansnijden van de taart. Nadat iedereen hier een stukje van gegeten had, was het heel even droog, dus konden de laatste groepsfoto’s buiten gemaakt worden.

Zeven Heuvels

De dag werd afgesloten in de tuin van Gasterij de Zeven Heuvels te Wezep, waar het zitgedeelde was overdekt door middel van tenten. Dat was maar goed ook, want inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel, dus ook hier was het weer schakelen qua foto’s.

Zo blijkt maar weer: je kunt vooraf nog zo goed jezelf voorbereiden en alles doorspreken om de wensen qua fotografie te weten, het weer heb je niet in de hand dus kan alles heel anders verlopen.

Het was een prachtige middag en ik ben blij dat ik dit heb mogen doen voor Sam en Ottojan. Lees onderaan de foto’s hun review. Wil je meer weten over huwelijksfotografie? Kijk dan hier.

Bruidspaar loopt kerk binnen
Trouwen in een oud kerkje
Zingen tijdens kerkelijk huwelijk
Oude tegels in kerkje Oldebroek
Bruidsboeket op een oude Bijbel
Kaarsje brandt voor herdenken dierbaren
Voorganger houdt Bijbel vast tijdens kerkelijk huwelijk
Echtpaar luistert naar verhaal voorganger
Bruidspaar in oud kerkje op versierde stoelen
Bruid knoopt twee touwtjes aan elkaar
Bruid geeft touwtjes aan voorganger
Voorganger laat geknoopte touwtjes zien
Doorkijkje naar altaar in kerk
Zingen van liederen tijdens kerkelijk huwelijk
Bruidegom spreekt gelofte uit naar bruid
Bruid leest gelofte vanaf mobiele telefoon
Bruidspaar luistert naar voorganger tijdens huwelijksvoltrekking
Bruid heeft hand op rug bruidegom
Bruid doet ring om bij bruidegom
Bruidspaar wordt ingezegend door voorganger
Kerkelijke inzegening in kerk Oldebroek
Zingen tijdens inzegening in kerk
Bruidspaar ontvangt Bijbel vanuit de gemeente
Bruidstaart en petit fours staan klaar voor de gasten
Bruidspaar snijdt taart aan
Bruidspaar snijdt bruidstaart aan
Detail corsage van de bruidegom
Bruidspaar ontspant in tuin Zeven Heuvels te Wezep

Review

“Wat zijn we blij met de foto’s! Ze geven heel mooi de sfeer weer. Als we een keer een fotoshoot willen dan weten we waar we moeten zijn!

We hebben veel complimenten gekregen over de foto’s. Men vindt ze prachtig, leuk en wat ik heel veel gehoord heb: lekker ongedwongen. Je was aanwezig, maar ook weer niet.

Heel erg bedankt voor het vastleggen van ons kerkelijk huwelijk!”

Sam en Ottojan