Kennis bijspijkeren 

Jaren geleden, in 2015/2016 heb ik de opleiding Natuurlijk Licht Fotograaf gevolgd bij Willie Kers Photography. Voordat ik daar aan begon, heb ik eerst twee workshops gevolgd: Magie van het Licht en Golden Hour fotografie. Die eerste heb ik dit jaar opnieuw gevolgd.

Roestig

Ik merkte dat mijn kennis van het licht sturen wat roestig was geworden. Ik had na het voltooien van de opleiding mijn eigen werkwijze ontwikkeld en die pas ik al jaren toe. Ik ben over elke foto nog altijd heel tevreden, alleen kan het altijd beter. Dus werd het afgelopen mei tijd om weer even de kennis op te frissen.

Apeldoorn

Op 17 mei reed ik naar Apeldoorn voor een middagje magie. We spraken af bij een prachtig stukje bos en Willie had twee modellen geregeld. Voordat ik vertrok, had ik nog mijn 70-200 mm 2.8 lens in de tas gestopt. Hij stond al jaren op de kast, niets te doen, omdat ik de kwaliteit van die lens in combinatie met mijn vorige camera niet mooi vond. Iets in me zei dat ik die lens mee moest nemen.

Berber met tasjes op de sluisdeur

Hernieuwde liefde

Toen Willie zag dat ik hem bij me had moest ik hem er direct op doen. Alle foto’s hieronder zijn met die lens geschoten. Ik was blij verrast en begreep niet waarom ik de lens na de aanschaf van mijn fullframe camera niet weer even geprobeerd had.

Ik ben heel blij dat ik deze workshop weer gevolgd heb, ik kijk weer met een frisse blik naar het licht en ga nu overal op zoek naar ‘schuurdeurtjes’. En die 70-200, die gaat nu overal mee naar toe!

Berber met de handen in de lucht
Berber met de handen in de lucht
Styliste Berber met haar touwtje
Berber stylist met een twist en kleurwaaiers
Berber met een kleurwaaier voor haar gezicht
Styliste Berber met haar touwtje
Berber stylist met een twist en kleurwaaiers
Berber met een kleurwaaier voor haar gezicht
Berber met een kleurwaaier voor haar gezicht