Fijn samen zijn 

Vorig jaar augustus mocht ik deze leuke familie fotograferen. Ik werd begin augustus benaderd door Harma, die ik van vroeger ken van vrijwilligerswerk wat ik in mijn studententijd gedaan heb. Haar schoonouders waren in april 50 jaar getrouwd en ze wilden dat graag vieren met een fotoreportage.

We spraken af op een prachtige plek in Drenthe waar de heide nog vol in bloei stond – als ik ergens blij van wordt is het wel dat! Het weer was prachtig die dag en het werd een hele gezellige ochtend.

In twee uur tijd heb ik de familie al wandelend over de heide op de foto gezet in wisselende samenstellingen. Tussendoor was er volop tijd voor gezelligheid en de kinderen konden lekker spelen.

Vragen en opdrachten

Juist bij families maak ik veel gebruik van het stellen van vragen of geven van opdrachten tijdens de fotoreportage, omdat het anders al snel een ‘poseerfeestje’ word. Dat vind niemand leuk en vaak zorgt het alleen maar voor meer zenuwen. Door mijn werkwijze lukt het snel om iedereen te laten ontspannen, met als resultaat dat het plezier van de foto’s straalt! 

Meisje en vader
Familie geeft elkaar een knuffel
Opa en oma met hun kleinkinderen
Man tekent iets met zijn neus op de wang van zijn vrouw
Ouders met hun zoons
Oma krijgt een bloemetje van kleindochter
Meisje in boom
Kinderen rennen over pad
Meisje peinzend in het gras
Meisje kijkt verwonderd de camera in
Lachend meisje
Verbaasd jongetje
Twee kinderen op de heide
Meisje grijpt naar de camera
Meisje kijkt in de camera
Drie zusjes op de heide
Stel op heide
Koppel op heide
Gezin op de heide
Gezin op de heide
Gezin op heide
Gezin op heide