Portfolio Gezin

In dit portfolio zie je een selectie van mijn gezinsfotografie, die goed weergeeft wat mijn stijl is. Alles rondom het gezin leg ik vast: zwangerschap, baby (al dan niet in draagzak/-doek) tot grotere kinderen. Samen met de ouders, of alleen. Ik doe dit aan de hand van vragen en opdrachten uit de Moment Design techniek, zodat je er ontspannen en blij op komt te staan.

Meisje staat in stoere pose op een boomstronk
Jongen met bosje plukbloemen tijdens gouden uur
Portret jongen tijdens gouden uur aan het water
Kinderportret jongen in Engelse Werk
Meisje speelt in zand Leemkule
Zoon loopt tussen ouders in
Meisje met handen gevouwen op de heide
Rennende meisjes over de heide
Familie geeft elkaar een knuffel op de heide
Moeder heeft dochter in groene draagdoek
Moeder heeft zoon in draagdoek Deventer centrum
Moeder knuffelt met zoon in draagdoek
Dochters knuffelen met moeder in Engelse Werk
Vrolijk gezin in het bos
Gezinsfoto op de heide bij Havelte
Jongens hebben plezier in hangmatje
Meisjesportret in bos Apeldoorn
Gezinsportret tijdens gouden uur aan het water
Zwangere vrouw op heide bij zonsondergang
Meisje ligt in gras met margriet in haar
Kind in draagzak op rug vader
Moeder draagt dochter in draagzak op heide
Enthousiast meisje met armen omhoog
Moeder met dochter in draagzak bij bloesem
Zusjes geven elkaar een knuffel bij de magnolia
Zwangere dame in Engelse Werk
Moeder en dochter in draagzak intiem moment
Portret meisje in sneeuw
Portret van een meisje aan het nadenken
Vrolijk meisje in het bos
Zwangerschapsreportage in Engelse Werk Zwolle
Zwanger stel bij gracht Utrecht
Zwangere vrouw in domtuin utrecht
Meisje stopt margriet achter haar oor
Oudste zus draagt jongste zus op de rug in Engelse Werk
Meisje leunt tegen boom met bloesem
Meisje met muts en sjaal tussen kerstbomen
Vader met zijn dochters in het bos
Jongen staat op brug met ouders en broers in achtergrond
Man tekent met neus op wang vrouw
Meisje ruikt aan bloem magnolia in Twistvlietpark
Enthousiast meisje met armen omhoog
Moeder kijkt liefdevol naar zoontje

Reviews

"Mijn zus was je tegen gekomen op Instagram. De stijl van jouw foto's vinden we mooi. Richard houdt niet van foto's, maar ik vind het mooi dat we foto's hebben. Zo kunnen we er later mooi op terug kijken en het is een mooie herinnering.

We hadden de optie voor een Mini and me fotoshoot en dit was precies goed voor ons. Het was een relaxte shoot en we hebben prachtige foto's ontvangen van jou."

Richard en Alien

"Halverwege mei 2023 heeft Erica mijn dochters gefotografeerd in het Engelse Werk Zwolle. Haar naam verraadt al dat ze gaat voor natuurlijk en ongedwongen. Met haar rust en kalmte wist ze al heel gauw mijn dochters voor haar te winnen en legde ze ze ook vast zoals ze zijn. Durf gewoon wel te zeggen dat er een warme lieve klik was met mijn meiden door oprechte interesse en een open blik die verder reikte als enkel de cameralens.

Zacht licht

Daarnaast nam ze de tijd en was er meer dan genoeg ruimte voor eigen inbreng. Het resultaat zijn prachtige eerlijke foto's. Foto's die mijn dochters neerzetten zoals ze zijn, maar ook meer dan recht doen aan de prachtige omgeving. Ze weet hoe ze gebruik kan maken van het natuurlijke zachte licht op het einde van de dag. Heel fijn vind ik ook dat er niet zwaar is na bewerkt, maar enkel waar nodig.

Fijne eigenheid

Nu aan mij de moeilijke keuze om te kiezen uit meer dan genoeg foto's. Welke foto's ga ik een mooie plek geven thuis. Eigenlijk is elke foto gewoon een kanshebber en is kiezen dus bijna onmogelijk. Kortom zeker een aanrader om Erica te boeken, want ze weet ze doet en heeft een enorme fijne eigenheid."

Tineke

Erica heeft op een heel natuurlijke manier mijn 70-ste verjaardag feest gefotografeerd. Zowel overzichtsfoto’s als portretten van al mijn gasten op een onbewaakt moment.

Mensen in hun eigenheid in je lens vangen dat is een talent van Erica. Naast een digitale versie heeft ze een mooi magazine samengesteld, een tastbare herinnering aan een heel fijne dag. Bedankt Erica." 

Ria van Herk

"Erica heeft onze zwangerschap gefotografeerd. Het contact met Erica was vanaf het begin gelijk goed, ze dacht mee over de locatie en we kregen uitgebreide informatie voorafgaand aan de shoot. We hebben foto’s gemaakt in Utrecht en het resultaat mag er zijn. We zijn er erg blij mee, een mooi aandenken!"

Mathilde

"Erica had een prachtige locatie uitgezocht voor onze shoot. Ze is erg geduldig en wist de kinderen echt op hun eigen manier op de foto te krijgen. We zijn erg blij met de mooie foto's van ons gezin precies zo als we zijn."

Wout & Roselinde

"Ik had op Facebook een oproep gedaan voor een fotograaf, waar Erica een reactie op gaf. De manier waarop ze mij benaderde was om te beginnen al helemaal zoals ik ben en dat sprak mij aan. Toen ik haar foto’s bekeek, die ook nog exact bleken wat ik zocht was ik helemaal opslag verliefd. Ik twijfelde nog wat doordat er ook goedkopere fotografen tussen zaten maar er was er geen die aan de kwaliteit en het gevoel kwamen als wat ik bij Erica voelde.

Puurheid

Wat ik zo fijn vond aan Erica en de samenwerking was het natuurlijke in de omgang, zo vanzelf, comfortabel, echt. Puurheid. Ze heeft met de reportage herinneringen, een fijne tijd gegeven. Momenten met ons gezin, vastgelegd door haar zicht op de fotografie.

De foto's komen uiteindelijk bij ons aan de muur te hangen, in een fotomuur, een collage van foto's die ik met anderen kan delen, die gevangen hebben hoeveel liefde we voor elkaar hebben.

Groot hart

Ik heb niets dan lof over het werk, de dag zelf en het snelle leveren. Hele heldere communicatie, fijne omgang en het allerbelangrijkste super nette, scherpe, warme foto’s. De investering was het meer dan waard.

Erica heeft een heel groot hart als het gaat om haar werk. Ze doet dit met liefde, passie en overgave. We hebben echt enorm genoten van de dag en nog meer van het prachtige resultaat. We zijn dankbaar voor haar werk en gunnen haar het allerbeste in de toekomst. Ze is elke cent driedubbel waard."

Emmie

"9 Juni 2021 waren mijn schoonouders 50 jaar getrouwd. Hun wens was toch echt om nieuwe foto’s te krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Om het een beetje een verrassing te laten zijn, wilden we een graag een fotoshoot op de locatie van hun feestje doen op de datum zelf. Dit is een buitenlocatie en toen dacht ik meteen aan Erica. Ik had al meer werk van haar gezien, allemaal in de buitenlucht en mooi werk! Dus dat wilden wij ook.

Erica heeft een tijdslot met ons afgesproken en heeft de tijd genomen om alle afzonderlijke gezinnen te fotograferen. Daarna een foto van de broers en zussen van mijn schoonouders, wat toch als bijzonder werd ervaren, omdat het vanwege de leeftijd het een mooie kans was dit nu nog eens te doen.

Ze heeft zelfs de onwillige pubers toch mooi op de foto weten te zetten. Opa en Oma hebben het mooiste exemplaar nu aan de muur hangen. Dus het was een geslaagde sessie. Bij een volgende shoot waarbij de omgeving in de vrije natuur is en de mensen gewoon zichzelf mogen zijn op de foto’s, vragen we Erica weer."

Familie Zwakenberg

"Wij kenden Erica al van de opleiding Journalistiek, járen geleden, waar we bij elkaar in de klas zaten. We zijn allen ons eigen weg gegaan, en toen onze oudste ruim 7 jaar geleden werd geboren, wilden we graag een newbornshoot, die Erica op dat moment aanbood. Het werd een hele mooie herinnering. De aandacht voor ons pasgeboren zoontje, de rust die ze uitstraalde en uiteindelijk de mooie foto's zorgden ervoor dat we haar later voor nogmaals gevraagd hebben, voor een mooie shoot van ons gezin.

Heel natuurlijk

Het allermooiste was wel het fotograferen van onze bosbruiloft! Hier zie je Erica echt in haar element; ze legde ons, ons zoontje, onze bruiloft, de gasten en de dag prachtig vast, zonder dat het geposeerd was. Alles heel natuurlijk. We kijken nog vaak in het fotoalbum, met veel plezier!

Erica is rustig, luistert goed en gaat tegelijkertijd haar eigen gang, zo voel je je echt op je gemak bij haar als fotograaf."

Marcel en Jitske 

"Een paar jaar geleden stond ik model tijdens een georganiseerde fotoshootdag van een aantal fotografen. Erica was daar één van en zij heeft mijn zwangerschap vastgelegd. Ze gaf een hele fijne en rustige begeleiding en ze leverde de foto's snel op. Ik kijk nog steeds graag terug naar de prachtige foto's die ze toen gemaakt heeft."

Que-Anh

Laten we kennismaken!