Vikingen 

Op een prachtige dag in september, een paar jaar geleden, trouwden Meindert en Pauline. Ik ben via een gezamenlijke kennis met hen in contact gekomen en er was gelijk een fijne klik. Hun bruiloft was heerlijk eigen, anders dan anders, wat mij enorm aansprak.

Het thema was Vikingen, hoe tof is dat!? Al bij het zien van de trouwkaart tijdens ons kennismakingsgesprek werd ik enthousiast en ik voelde aan alles dat het een heel bijzondere dag zou worden.

Broederpoort

In Kampen heb je bij het Stadspark een paar prachtige oude poorten en in één daarvan, de Broederpoort, trouwden Meindert en Pauline. Een plek die perfect paste bij het stel en hun thema.

Ik begon de dag in hun eigen huis, waar Pauline zich klaar maakte. Het ging er ontspannen aan toe en ik kon lekker mijn gang gaan. In de opening van haar eigen voordeur mocht Pauline haar aanstaande bewonderen. Het was net alsof Meindert zo van de set van een Viking film vandaan was gekomen, alleen dan niet op een paard maar in een knalrode Ford Mustang.

Bruid is emotioneel bij het zien van bruidegom en zoontje

De ceremonie was kort en krachtig, geheel passend bij het stel. Na het officiële gedeelte hield de moeder van Pauline nog een toespraak wat voor de nodige ontroering zorgde. Pauline’s zoon mocht de ringen brengen, waarna het tijd was om naar buiten te gaan en de felicitaties van alle gasten in ontvangst te nemen.

Reportage

Terwijl alle gasten richting de Agnietenberg in Zwolle gingen, maakte ik met het bruidspaar een rondje door het Stadspark. Ook dit was perfect passend bij hun outfits. Meindert en Pauline was een heerlijk stel om te fotograferen en niets was te gek. We sloten af met een rondje over het skatepark alvorens ook wij richting Zwolle gingen.

Handfasting

Bij de Agnietenplas, om de hoek bij de Agnietenberg, vond de handfasting ceremonie plaats. Iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt, maar wel altijd al had willen vastleggen. Zowel Meindert als Pauline hadden hun eigen geloften gemaakt. Het is altijd zo mooi als een bruidspaar dat doet, er straalt zoveel liefde en emotie van uit.

Na deze ceremonie had Meindert nog een verrassing voor Pauline’s zoon in petto, wat Pauline niet onberoerd liet. Het huwelijk werd beklonken met een goed glas mede, waarna bij de Agnietenberg de taart werd aangesneden. Daarna was het voor mij tijd om naar huis te gaan; het bruidspaar en hun gasten achterlatend voor een gezellig samenzijn en diner.

Onderaan deze post lees je de uitgebreide review van Meindert en Pauline.

Jurk van bruid wordt dichtgeregen
Bruid bekijkt zichzelf in de spiegel
Bruid lacht naar camera
Bruid trekt schoenen aan
Bruid doet riem om
Bruid krijgt armpad omgedaan
Bruid en bruidegom first look
Bruid opent deur voor bruidegom
Geëmotioneerd bruidspaar over hun kleding
Bruid en bruidegom gaan op de foto
Doorkijkje naar de babs
Bruidspaar in zwart-wit
Handen zoontje en ringendoos
Klaar staan voor het ja-woord
Bruid kan niet wachten
Bruid met vader
Ringen omdoen
Bruidspaar buiten bij de Broederpoort
Bruidspaar en hun hond bij Broederpoort Kampen
Bruidspaar bij boom in stadspark Kampen
Bruid bij een wilg in Stadspark Kampen
Bruidspaar geeft elkaar een kus bij de wilg
Bruidspaar in skatepark Kampen
Bruidspaar wandelt door stadspark Kampen
Handfasting ritueel bij Agnietenberg
Bruid kijkt verliefd naar bruidegom
Emotionele bruidegom legt gelofte af
Details achterkant bruid
Bruid veegt traan weg bij bruidegom
Einde van het handfasting ritueel

Review

“Wij hebben Erica geadviseerd gekregen door een vriendin. Zij was heel enthousiast. Wij werden ook enthousiast, zeker toen wij te horen kregen dat zij afgestudeerd is in fotografie en de ervaring die zij heeft.

Erica is bij ons thuis geweest om samen te praten over de bruiloft. Toen we haar ontmoetten merkte we dat Erica een lieve zachte vrouw is die goed luistert naar wat je wilt. Tijdens dit gesprek konden we vertellen hoe we wilden trouwen, in welke stijl, de sfeer die we wilden creëren en welke overtuigingen bij onze bruiloft hoorde. Hieruit kon Erica halen wat wij van haar verwachtten en daar heeft ze ook specifiek naar gevraagd. Ook heeft ze vragen gesteld waar wij helemaal niet over hadden nagedacht. Erg goed en erg leuk om erover te kletsen. Ik vond het een prettig gesprek waarbij voor mij duidelijk werd dat Erica de fotografe is die wij bij onze trouwerij wilde. Geen moment spijt van gehad! Het werd voor ons duidelijk wat we van elkaar konden verwachten. Dat is echt belangrijk, want dat zie je terug op de dag zelf en achteraf met de foto’s die er zijn gemaakt!

Op de dag zelf was Erica ruim op tijd aanwezig. Ze is prettig om bij het gezelschap te hebben. Ze ging haar gang en ze heeft geen moment in de weg gelopen. Ze was aanwezig maar onopgemerkt zoals het hoort. Nu was het wel zo dat we ook gezellig hebben gekletst op de momentjes dat het kon en ook dat was helemaal gezellig.

We zijn voor onze trouwfoto’s naar het Stadspark gegaan. Daar hebben we verschillende foto’s gemaakt en wat ik erg leuk vind is dat ze geheel open stond om creatief te zijn. We hebben allerlei foto’s gemaakt en ze maakt gebruik van alles wat er is. Wat ik vooral heel knap vind is dat ze de natuurlijke momenten pakt om de foto te maken. Hierdoor staan we niet te poseren maar hebben we heel veel leuke prachtige spontane foto’s.

Het fijne aan de samenwerking was de duidelijkheid, de rust die ze nam om te praten over de wensen en de grenzen, ze is betrouwbaar, levert een prachtig eindresultaat, is aanwezig maar onopgemerkt, geeft duidelijkheid over de kosten… hadden wij de prachtige foto’s al gezegd? Want die zijn echt zo mooi geworden en daar zie je haar studie terug! Het allerbelangrijkste is misschien wel dat wij merkten hoeveel plezier ze had in het fotograferen van onze dag!

Door het gesprek vooraf werd mij duidelijk wat er ging gebeuren en waar we over na moesten denken en hebben we afspraken gemaakt. Ik kon duidelijk merken dat ze verstand van zaken had en dat ze het heel graag goed wil doen! Het plezier in haar ogen was voor mij doorslaggevend. Op de dag zelf kon ik dit stuk helemaal los laten en had er vertrouwen in dat de foto’s gemaakt werden. Met als resultaat prachtige trouwfoto’s waar we heel erg blij en tevreden mee zijn.

Erica is een rustige persoonlijkheid. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ze is helemaal zichzelf. Dit sloot perfect bij ons aan. Belangrijk is denk ik wel dat je een klik ervaart met de fotograaf die jouw dag komt fotograferen. Als het vanaf het begin al stroef loopt, denken wij dat je elkaar niet aanvoelt. Wij weten niet of het dan verstandig is om samen het avontuur aan te gaan.

Wij hadden een vrije bruiloft en wij wilde graag zo natuurlijk mogelijk de momenten van deze dag vastleggen. Dit paste mooi, omdat we zo ook Erica de vrijheid konden geven om haar eigen creativiteit te gebruiken. Dat is gaaf voor de fotograaf en levert ook prachtige, onverwachte foto’s op. Kijk of je elkaar kan vinden. Wij hebben Erica gevonden en de volgende keer maken we graag weer gebruik van haar diensten!

Wij hebben deze review met heel veel plezier geschreven en wensen ieder bruidspaar de prachtige foto’s van hun dag toe die wij hebben dankzij Erica.

Meindert en Pauline