Sprookjesachtig

2018 was het jaar waarin mijn sabbatical startte én het jaar van een aantal geweldige bruiloften! Deze keer een terugblik in een aantal highlights op de bruiloft van Marcel en Mariëtte bij kasteel Wijenburg.

Dit was mijn laatste bruiloft van dat jaar en hiervoor werkte ik samen met Jasja de Wit Fotografie. Omdat Jasja niet veel ervaring had als trouwfotograaf vroeg ze mij deze bruiloft samen te fotograferen, zodat het bruidspaar een goede reportage gegarandeerd kon worden en Jasja gelijk wat ervaring kon opdoen.

Marcel en Mariëtte trouwden op 9 september bij Kasteel Wijenburg in het Gelderse Echteld. Het bruidspaar wilde ons er graag al vanaf het klaarmaken bij hebben, dus in alle vroegte vertrok ik richting Zutphen, om van daaruit samen met Jasja verder te reizen.

Opsplitsen

Ik was zelf nog niet eerder op deze locatie geweest, wel kende ik het al via andere fotografen en het stond wel op mijn wensenlijst hier ooit een keertje te mogen fotograferen. Bij onze aankomst splitsten Jasja en ik ons op: ik ging bij de bruid fotograferen en (en een kamer verderop) Jasja bij de bruidegom.

Moeder en schoonmoeder knopen bruidsjurk vast
Er was voor ons voldoende ruimte om foto’s te maken, alles was mogelijk en er hing een fijne ontspannen sfeer. Na het klaarmaken en aankleden van het bruidspaar, vond de first look buiten plaats waarna we in de boomgaard en omringende tuin van kasteel Wijenburg de fotoreportage gingen maken. Ook werd er nog even met de auto richting de Waal gereden voor wat foto’s daar.

Ringen aanvliegen

De ceremonie was in de Blauwe Salon en er was ruimte voor een lach en een traan. Het uitspreken van de eigen geloftes maakte alles heel persoonlijk en het hoogtepunt was wel het aanvliegen van de ringen door een kerkuil.

Na de ceremonie vond de receptie buiten plaats, met een heerlijke taart en een live-painter aanwezig, waarna in de Blauwe Salon de voetjes van de vloer konden tijdens het middagfeest. Het bruidspaar sloot hun dag af met een heerlijk diner in de Ridderzaal van kasteel Wijenburg. Dit was voor Jasja en mij ook het moment om naar huis te gaan.

Lees onder de foto’s de review die een paar weken na de bruiloft is geschreven.

Muah doet het haar van de bruid
Jurk van de bruid hangt in de bibliotheek
Bloemstuk van de bruid
Gelofteboekje bruid
Ringen van bruidspaar met vingerafdruk
Corsage bruidegom op pak
Bruidegom bekijkt de bruid na de first look
Bruidegom straalt bij zien van bruid
Bruidspaar heeft plezier
Bruidspaar staat in boomgaard kasteel Wijenburg
Bruidspaar loopt in tuin kasteel Wijenburg
Bruidegom laat manchetknopen zien
Bruidspaar zit in de auto en zwaait
Bruidspaar staat bij het water en lacht
Bruidspaar heeft dezelfde tattoo
Bruidspaar heeft plezier tijdens ceremonie
Ambtenaar spreekt bruidspaar toe
Handen bruidspaar
Kerkuil vliegt trouwringen aan
Bruidspaar geeft kus op trouwringen
Bruidspaar neemt selfie met gasten
Bruidstaart met zwaard
Kunstenares schildert live tijdens bruiloft
Bruidspaar doet openingsdans

Review

“Dag van ons leven”

Erica, wij hebben de dag van ons leven gehad. Echt met een gouden randje en strik erom.

Blij dat wij jou in ons midden hadden met Jasja als jouw second shooter. 15 maanden voorbereiding en alles liep op rolletjes. Zo fijn als je een topteam om je heen hebt; ik heb geen zenuw gekend.

Onze les is ook: een bruiloft valt of staat met een goed team. Wij kijken uit naar de verdere foto’s en zijn jou dankbaar dat je in ons midden was op deze mooie dag.”

Marcel en Mariëtte – 23-09-2018