Ervaren 

De laatste keer dat ik met mijn gezin op de foto ben geweest, was al even geleden. Dat was in 2016 om ons 5 jarig huwelijksjubileum te vieren. Daarna heb ik zelf incidenteel wel foto’s van ons gezin gemaakt, alleen is dat toch wel anders dan dit door een collega fotograaf te doen.

Moment Design

In 2022 kwam het er eindelijk weer van! Ik koos voor Peter Lammers, omdat ik hem al een lange tijd ken – ik heb in 2016 een workshop bruidsfotografie bij hem gevolgd – en hij Moment Design toepast in zijn fotoreportages en trouwfotografie. Ik wilde graag eens zelf ervaren hoe het is om met die techniek op de foto te gaan. En omdat Michiel op de foto gaan niet zo heel leuk vindt – dat hoor ik vaker van mannen haha – vond ik Peter ook de juiste keuze door zijn werkwijze en persoonlijkheid.

Op een mooie zonnige dag in augustus hadden we met Peter afgesproken bij het Wechelerveld, net buiten Deventer. Vooraf onze kleding uitgekozen zodat het allemaal mooi op elkaar afgestemd was. De omgeving was ook prachtig en erg passend bij ons als gezin.

Gezinsreportage Olst vader met dochters

Enorm genoten

Wij hebben enorm veel plezier gehad die ochtend! Peter stelde allerlei vragen, gaf ons opdrachten en voordat we het wisten was het alweer voorbij. Wat ik zo mooi vind aan de foto’s is dat Peter de essentie van ons gezin heeft weten te vangen. We herkennen ons in de foto’s en kijken er nog steeds met heel veel plezier op terug. 

Doordat ik het nu zelf heb ervaren weet ik nog beter hoe ik de Moment Design techniek kan toepassen en ik hoop er dit jaar een training in te  volgen om uiteindelijk mezelf te certificeren, zodat ik nog meer de fotoreportages kan maken die ik graag wil maken. Reportages die een leven lang waardevol blijven.

Gezinsreportage kinderen rennen naar ouders toe
Gezinsreportage plezier tijdens het fotograferen
Gezinsreportage Olst gezinsfoto
Gezinsreportage vader en dochter
Gezinsreportage portret van een jongen
Gezinsreportage moeder en dochter bij boom
Gezinsreportage portret meisje
Gezinsreportage moment tussen man en vrouw
Gezinsreportage moment tussen ouders
Gezinsreportage moment tussen man en vrouw
Gezinsreportage moeder troost dochter
Kinderen wandelen over een bospad