‘A photograph is the pause button of life’

Wanneer ben je voor het laatst met je gezin op de foto gegaan bij een fotograaf? Dat is vast al eventjes geleden, want vaak schiet dat er bij in door de hectiek van alledag. Ik weet als geen ander dat kinderen snel groot worden en de tijd voorbij vliegt. En voor veel mensen is ‘op de foto gaan’, niet iets waar ze persé naar uit kijken omdat het vaak toch veel poseren is en statische foto’s oplevert. Niet bij mij!

Foto’s betekenen zoveel meer dan alleen maar een afbeelding op de computer, telefoon of als afdruk aan de muur. Foto’s maken herinneringen levend, ze zijn als een tijdmachine waarmee je weer even terug kunt naar die ene speciale dag. Maar bovenal zorgen foto’s ervoor dat jij jezelf ziet door de ogen van je kinderen en je daar trots op kunt zijn. 

Ik zet jouw gezin op een ongedwongen manier op de foto, waarbij het plezier en jullie liefde voor elkaar voorop staat. Samen met jou en je gezin ga ik graag op pad in het bos of op de heide. Je kinderen mogen lekker spelen, jij kan samen met je partner van hen genieten en ik leg vast wat ik voor me zie gebeuren. Ontspannen en ongedwongen. Ik laat je met mijn foto’s zien hoe jouw band met je kinderen en partner is en hoe onwijs trots je daar op mag zijn!

Drie kinderen op een rijtje
Gezin wandelt over strand tijdens gouden uur Woudrichem

Passen de pakketten niet bij jouw wensen?

Neem dan contact met me op voor een aanbod op maat.

Voor familiefotografie ga ik graag met je in gesprek over de grootte van de groep en de exacte wensen.

 

 

  • Bij ‘Samen Zijn’ en alle familiereportages ontvang je per mail een Mini-magazine met meer informatie over mijn werkwijze en een aantal kledingtips
  • Prijzen zijn inclusief BTW
  • Buiten Zwolle reken ik reiskosten: €0,45 per km
  • Voor reportages op zondag reken ik een toeslag van €75
  • Extra foto’s per stuk €17,50 / 5 voor €70 / 10 voor €140 / complete galerij voor €295 
  • Vakafdrukken vanaf €8,50 voor 13×18 cm (minimale besteltegoed is €25)
  • Andere albums en wanddecoratie op aanvraag
  • Voor alle reportages zijn cadeaubonnen verkrijgbaar
  • Mogelijk worden de foto’s gebruikt voor mijn portfolio. Dit geheel in overleg. Bezwaar hier tegen graag vooraf aangeven.
  • Liever een reportage op maat? Neem dan contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Portfolio

Klik op een foto om naar het portfolio te gaan

Reviews

“Mijn zus was je tegen gekomen op Instagram. De stijl van jouw foto’s vinden we mooi. Richard houdt niet van foto’s, maar ik vind het mooi dat we foto’s hebben. Zo kunnen we er later mooi op terug kijken en het is een mooie herinnering.

We hadden de optie voor een Mini and me fotoshoot en dit was precies goed voor ons. Het was een relaxte shoot en we hebben prachtige foto’s ontvangen van jou.”

Richard en Alien

“Halverwege mei 2023 heeft Erica mijn dochters gefotografeerd in het Engelse Werk Zwolle. Haar naam verraadt al dat ze gaat voor natuurlijk en ongedwongen. Met haar rust en kalmte wist ze al heel gauw mijn dochters voor haar te winnen en legde ze ze ook vast zoals ze zijn. Durf gewoon wel te zeggen dat er een warme lieve klik was met mijn meiden door oprechte interesse en een open blik die verder reikte als enkel de cameralens.

Zacht licht

Daarnaast nam ze de tijd en was er meer dan genoeg ruimte voor eigen inbreng. Het resultaat zijn prachtige eerlijke foto’s. Foto’s die mijn dochters neerzetten zoals ze zijn, maar ook meer dan recht doen aan de prachtige omgeving. Ze weet hoe ze gebruik kan maken van het natuurlijke zachte licht op het einde van de dag. Heel fijn vind ik ook dat er niet zwaar is na bewerkt, maar enkel waar nodig.

Fijne eigenheid

Nu aan mij de moeilijke keuze om te kiezen uit meer dan genoeg foto’s. Welke foto’s ga ik een mooie plek geven thuis. Eigenlijk is elke foto gewoon een kanshebber en is kiezen dus bijna onmogelijk. Kortom zeker een aanrader om Erica te boeken, want ze weet ze doet en heeft een enorme fijne eigenheid.”

Tineke

Erica heeft op een heel natuurlijke manier mijn 70-ste verjaardag feest gefotografeerd. Zowel overzichtsfoto’s als portretten van al mijn gasten op een onbewaakt moment.

Mensen in hun eigenheid in je lens vangen dat is een talent van Erica. Naast een digitale versie heeft ze een mooi magazine samengesteld, een tastbare herinnering aan een heel fijne dag. Bedankt Erica.” 

Ria van Herk

“Erica heeft onze zwangerschap gefotografeerd. Het contact met Erica was vanaf het begin gelijk goed, ze dacht mee over de locatie en we kregen uitgebreide informatie voorafgaand aan de shoot. We hebben foto’s gemaakt in Utrecht en het resultaat mag er zijn. We zijn er erg blij mee, een mooi aandenken!”

Mathilde

“Erica had een prachtige locatie uitgezocht voor onze shoot. Ze is erg geduldig en wist de kinderen echt op hun eigen manier op de foto te krijgen. We zijn erg blij met de mooie foto’s van ons gezin precies zo als we zijn.”

Wout & Roselinde

“Ik had op Facebook een oproep gedaan voor een fotograaf, waar Erica een reactie op gaf. De manier waarop ze mij benaderde was om te beginnen al helemaal zoals ik ben en dat sprak mij aan. Toen ik haar foto’s bekeek, die ook nog exact bleken wat ik zocht was ik helemaal opslag verliefd. Ik twijfelde nog wat doordat er ook goedkopere fotografen tussen zaten maar er was er geen die aan de kwaliteit en het gevoel kwamen als wat ik bij Erica voelde.

Puurheid

Wat ik zo fijn vond aan Erica en de samenwerking was het natuurlijke in de omgang, zo vanzelf, comfortabel, echt. Puurheid. Ze heeft met de reportage herinneringen, een fijne tijd gegeven. Momenten met ons gezin, vastgelegd door haar zicht op de fotografie.

De foto’s komen uiteindelijk bij ons aan de muur te hangen, in een fotomuur, een collage van foto’s die ik met anderen kan delen, die gevangen hebben hoeveel liefde we voor elkaar hebben.

Groot hart

Ik heb niets dan lof over het werk, de dag zelf en het snelle leveren. Hele heldere communicatie, fijne omgang en het allerbelangrijkste super nette, scherpe, warme foto’s. De investering was het meer dan waard.

Erica heeft een heel groot hart als het gaat om haar werk. Ze doet dit met liefde, passie en overgave. We hebben echt enorm genoten van de dag en nog meer van het prachtige resultaat. We zijn dankbaar voor haar werk en gunnen haar het allerbeste in de toekomst. Ze is elke cent driedubbel waard.”

Emmie

“9 Juni 2021 waren mijn schoonouders 50 jaar getrouwd. Hun wens was toch echt om nieuwe foto’s te krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Om het een beetje een verrassing te laten zijn, wilden we een graag een fotoshoot op de locatie van hun feestje doen op de datum zelf. Dit is een buitenlocatie en toen dacht ik meteen aan Erica. Ik had al meer werk van haar gezien, allemaal in de buitenlucht en mooi werk! Dus dat wilden wij ook.

Erica heeft een tijdslot met ons afgesproken en heeft de tijd genomen om alle afzonderlijke gezinnen te fotograferen. Daarna een foto van de broers en zussen van mijn schoonouders, wat toch als bijzonder werd ervaren, omdat het vanwege de leeftijd het een mooie kans was dit nu nog eens te doen.

Ze heeft zelfs de onwillige pubers toch mooi op de foto weten te zetten. Opa en Oma hebben het mooiste exemplaar nu aan de muur hangen. Dus het was een geslaagde sessie. Bij een volgende shoot waarbij de omgeving in de vrije natuur is en de mensen gewoon zichzelf mogen zijn op de foto’s, vragen we Erica weer.”

Familie Zwakenberg

“Wij kenden Erica al van de opleiding Journalistiek, járen geleden, waar we bij elkaar in de klas zaten. We zijn allen ons eigen weg gegaan, en toen onze oudste ruim 7 jaar geleden werd geboren, wilden we graag een newbornshoot, die Erica op dat moment aanbood. Het werd een hele mooie herinnering. De aandacht voor ons pasgeboren zoontje, de rust die ze uitstraalde en uiteindelijk de mooie foto’s zorgden ervoor dat we haar later voor nogmaals gevraagd hebben, voor een mooie shoot van ons gezin.

Heel natuurlijk

Het allermooiste was wel het fotograferen van onze bosbruiloft! Hier zie je Erica echt in haar element; ze legde ons, ons zoontje, onze bruiloft, de gasten en de dag prachtig vast, zonder dat het geposeerd was. Alles heel natuurlijk. We kijken nog vaak in het fotoalbum, met veel plezier!

Erica is rustig, luistert goed en gaat tegelijkertijd haar eigen gang, zo voel je je echt op je gemak bij haar als fotograaf.”

Marcel en Jitske 

“Een paar jaar geleden stond ik model tijdens een georganiseerde fotoshootdag van een aantal fotografen. Erica was daar één van en zij heeft mijn zwangerschap vastgelegd. Ze gaf een hele fijne en rustige begeleiding en ze leverde de foto’s snel op. Ik kijk nog steeds graag terug naar de prachtige foto’s die ze toen gemaakt heeft.”

Que-Anh

Laten we kennismaken!