Testimonials

Een overzicht van alle mooie reviews van mijn klanten die ik heb mogen ontvangen. Staat die van jou er nog niet tussen? Stuur dan je review in via het contactformulier onderaan de pagina en ik plaats hem zo snel mogelijk.

Natuurlijk Erica Fotografie
5.0
Gebaseerd op 10 beoordelingen
powered by Google
Alien KuiperAlien Kuiper
11:29 04 Nov 23
Prachtige foto's heeft Erica gemaakt van onze zwangerschap! We hadden de optie voor een Mini and me fotoshoot en dit was precies goed voor ons. Het was een relaxte shoot en we hebben prachtige foto's ontvangen van Erica. Mooie herinnering voor later 🙂
Danielle TurmelDanielle Turmel
16:11 03 Oct 23
Erica heeft prachtige foto's gemaakt tijdens onze bruiloft in Italië. Ze wist ons zelfs te overtuigen om 7.00 in de ochtend een fotoshoot te doen; "want dan is het licht zo mooi". En gelijk had ze natuurlijk.. het resultaat is prachtig! Kortom, ze denkt met je mee en weet wat werkt.
Jacky SchuurJacky Schuur
17:03 29 Jul 23
Erica is prettig en rustig in de omgang.Dat is wel erg fijn.Ze is flexibel, en maakt mooie foto’s.
Tineke GroenTineke Groen
08:43 15 Jun 23
Halverwege mei heeft Erica mijn dochters gefotografeerd in het Engelse Werk Zwolle. Haar naam verraadt al dat ze gaat voor natuurlijk en ongedwongen. Met haar rust en kalmte wist ze al heel gauw mijn dochters voor haar te winnen en legde ze ze ook vast zoals ze zijn. Durf gewoon wel te zeggen dat er een warme lieve klik was met mijn meiden door oprechte interesse en een open blik die verder reikte als enkel de cameralens. Daarnaast nam ze de tijd en was er meer dan genoeg ruimte voor eigen inbreng. Het resultaat zijn prachtige eerlijke foto's. Foto's die mijn dochters neerzetten zoals ze zijn, maar ook meer dan recht doen aan de prachtige omgeving. Ze weet hoe ze gebruik kan maken van het natuurlijke zachte licht op het einde van de dag. Heel fijn vind ik ook dat er niet zwaar is na bewerkt, maar enkel waar nodig. Nu aan mij de moeilijke keuze om te kiezen uit meer dan genoeg foto's. Welke foto's ga ik een mooie plek geven thuis. Eigenlijk is elke foto gewoon een kanshebber en is kiezen dus bijna onmogelijk. Kortom zeker een aanrader om Erica te boeken, want ze weet ze doet en heeft een enorme fijne eigenheid.
Ria van HerkRia van Herk
08:32 06 Jun 23
Erica heeft op een heel natuurlijke manier mijn 70-ste verjaardag feest gefotografeerd. Zowel overzichtsfoto’s als portretten van al mijn gasten op een onbewaakt moment. Mensen in hun eigenheid in je lens vangen dat is een talent van Erica.Naast een digitale versie heeft ze een mooi magazine samengesteld, een tastbare herinnering aan een heel fijne dag.Bedankt Erica.
Carine HuismanCarine Huisman
19:36 31 May 23
Erica heeft prachtige foto’s gemaakt voor mijn cursus babygebaren. De foto’s zijn gebruikt voor een krantenartikel en voor mijn website/socials. Heel blij mee!
Erica heeft in 2020 echt prachtige foto's gemaakt van mijn gym Deze zijn toen gebruikt voor de website en promotie materiaal. In een ongedwongen setting heeft ze hele mooie lichte foto's gemaakt die precies de juiste sfeer weergeven. Nog steeds enorm blij met de foto's, maar de gym is gegroeid en er is meer apparatuur bijgekomen, dus zodra alles weer de juiste plek heeft ga ik haar zeker weer inschakelen om mijn gym op de juiste manier vast te leggen.
Stephanie KroonStephanie Kroon
15:39 04 Apr 23
Tijdens een netwerkdag voor creatieve ondernemers had Erica haar camera meegenomen en was ze zo lief om van ons allemaal ook een paar foto's te maken! Het maken van de foto's was vooral gezellig en heel natuurlijk. Helemaal niet het gevoel dat je echt moest poseren voor de camera. Het resultaat is super, hele mooie heldere foto's die ze met 2 verschillende filters heeft bewerkt. Ik ben er heel erg blij mee! Op zoek naar een fotografe die mooie, frisse foto's maakt, dan moet je zeker bij Erica zijn.
Mirjam RouwendalMirjam Rouwendal
15:00 03 Apr 23
N.a.v. een netwerkdag samen met een aantal andere ondernemers zijn er mooie foto's van mij gemaakt. Dankjewel Erica!
jeanette de jonghjeanette de jongh
07:20 30 Mar 23
Wat een leuk mens!! Wat maakt ze ongedwongen foto's, echt een aanrader!
js_loader

Wat zijn we blij met de foto’s! Ze geven heel mooi de sfeer weer. Als we een keer een fotoshoot willen dan weten we waar we moeten zijn!

We hebben veel complimenten gekregen over de foto’s. Men vindt ze prachtig, leuk en wat ik heel veel gehoord heb: lekker ongedwongen. Je was aanwezig maar ook weer niet.

Heel erg bedankt voor het vastleggen van ons kerkelijk huwelijk!

~ oktober 2023 ~

Sam en Ottojan

Stralende zwangere in lila jurkje

Mijn zus was je tegen gekomen op Instagram. De stijl van jouw foto’s vinden we mooi. Richard houdt niet van foto’s, maar ik vind het mooi dat we foto’s hebben. Zo kunnen we er later mooi op terug kijken en het is een mooie herinnering. We hadden de optie voor een Mini and me fotoshoot en dit was precies goed voor ons. Het was een relaxte shoot en we hebben prachtige foto’s ontvangen van jou.

~ september 2023 ~

Richard en Alien

Stralende zwangere in lila jurkje

Erica zorgt dat je goed voorbereid bent op de fotoshoot. Zij neemt alle tijd om prachtige foto’s te maken. Hierbij mag jij zelf ook ideeën aandragen. Erg prettig in contact en geeft je een veilig gevoel. Nieuwsgierig naar het resultaat? Check www.ellenmeijer.com

~ juni 2023 ~

Ellen

Adviesbureau Ellen Meijer

Bruidspaar wandelt door stadspark Kampen

Erica heeft onze zwangerschap gefotografeerd. Het contact met Erica was vanaf het begin gelijk goed, ze dacht mee over de locatie en we kregen uitgebreide informatie voorafgaand aan de shoot. We hebben foto’s gemaakt in Utrecht en het resultaat mag er zijn. We zijn er erg blij mee, een mooi aandenken!

~ maart 2023 ~

Mathilde

Bruidspaar wandelt door stadspark Kampen
Erica had een prachtige locatie uitgezocht voor onze shoot. Ze is erg geduldig en wist de kinderen echt op hun eigen manier op de foto te krijgen. We zijn erg blij met de mooie foto’s van ons gezin precies zo als we zijn.

~ januari 2023 ~
Wout & Roselinde

Bruidspaar wandelt door stadspark Kampen

Ik had op Facebook een oproep gedaan voor een fotograaf, waar Erica een reactie op gaf. De manier waarop ze mij benaderde was om te beginnen al helemaal zoals ik ben en dat sprak mij aan. Toen ik haar foto’s bekeek, die ook nog exact bleken wat ik zocht, was ik helemaal opslag verliefd. Ik twijfelde nog wat doordat er ook goedkopere fotografen tussen zaten maar er was er geen die aan de kwaliteit en het gevoel kwamen als wat ik bij Erica voelde.

 Puurheid

Wat ik zo fijn vond aan Erica en de samenwerking was het natuurlijke in de omgang, zo vanzelf, comfortabel, echt. Puurheid. Ze heeft met de reportage herinneringen, een fijne tijd gegeven. Momenten met ons gezin, vastgelegd door haar zicht op de fotografie.

De foto’s komen uiteindelijk bij ons aan de muur te hangen, in een fotomuur, een collage van foto’s die ik met anderen kan delen, die gevangen hebben hoeveel liefde we voor elkaar hebben.

Groot hart

Ik heb niets dan lof over het werk, de dag zelf en het snelle leveren. Hele heldere communicatie, fijne omgang en het allerbelangrijkste super nette, scherpe, warme foto’s. De investering was het meer dan waard.

Erica heeft een heel groot hart als het gaat om haar werk. Ze doet dit met liefde, passie en overgave. We hebben echt enorm genoten van de dag en nog meer van het prachtige resultaat. We zijn dankbaar voor haar werk en gunnen haar het allerbeste in de toekomst. Ze is elke cent driedubbel waard.

~ juli 2022 ~

Emmie

Gezinsreportage Olst vader met dochters
Gezinsreportage moeder met dochters

Erica is een fotograaf die je essentie weet vast te leggen. Ze heeft een aantal jaar geleden mijn brandingshoot gedaan toen ik net startte met mijn bedrijf. Deze beelden waren zo goed, dat ik ze jaren heb kunnen gebruiken.

Nu ik toe was aan nieuwe foto’s, wist ik meteen wie deze foto’s mocht maken natuurlijk! En ook deze keer overtrof Erica haarzelf. Wat een prachtige, natuurlijke foto’s.

Beide keren kreeg ik als reacties op mijn foto’s vaak: wauw, deze foto’s zijn helemaal ‘jou’. En om iemand zo te fotograferen dat ze precies vangen wie je bent, dat is een gave! En Erica heeft die gave.

~ mei 2022 ~

Berber

Dé Stylist met een Twist

Styliste Berber op een bruggetje

Op 9 Juni 2021 waren mijn schoonouders 50 jaar getrouwd. Hun wens was toch echt om nieuwe foto’s te krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Om het een beetje een verrassing te laten zijn, wilden we een graag een fotoshoot op de locatie van hun feestje doen op de datum zelf. Dit is een buitenlocatie en toen dacht ik meteen aan Erica. Ik had al meer werk van haar gezien, allemaal in de buitenlucht en mooi werk! Dus dat wilden wij ook.

Bijzonder

Erica heeft een tijdslot met ons afgesproken en heeft de tijd genomen om alle afzonderlijke gezinnen te fotograferen. Daarna een foto van de broers en zussen van mijn schoonouders, wat toch als bijzonder werd ervaren, omdat het vanwege de leeftijd het een mooie kans was dit nu nog eens te doen.

Jezelf mogen zijn

Ze heeft zelfs de onwillige pubers toch mooi op de foto weten te zetten. Opa en Oma hebben het mooiste exemplaar nu aan de muur hangen. Dus het was een geslaagde sessie. Bij een volgende shoot waarbij de omgeving in de vrije natuur is en de mensen gewoon zichzelf mogen zijn op de foto’s, vragen we Erica weer.

~ juni 2022 ~

Familie Zwakenberg

Het is alweer tien jaar geleden dat mijn man en ik gingen trouwen. Dat deden we niet op een standaardlocatie, maar in de dierentuin! Er was natuurlijk veel te regelen; een taart, een jurk, ringen.. maar over een ding hoefden we ons hoofd niet te breken en dat was onze fotograaf. Ik kende Erica al als een bevlogen, vriendelijke en positieve vrouw en toen we in gesprek gingen over onze bruiloft wist ik meteen dat zij onze fotograaf zou worden.

Geduldig

Een belangrijk punt voor ons was dat Erica heel goed en geduldig is met kinderen. En dat was juist voor onze bruiloft heel belangrijk, want niet alleen onze eigen kinderen (van toen 3 en bijna 5 jaar), maar ook veel kleine kinderen van onze vrienden en familie moesten natuurlijk op de foto. Daarnaast wist ik dat Erica haar hand niet zou omdraaien voor een bijzondere locatie en een wat rommelige organisatie van onze kant. Ik heb haar ervaren als een professionele, geduldige en flexibele fotograaf.

Mooie herinnering

Deze maand hebben we ons 10-jarig huwelijk gevierd met vrienden en familie en natuurlijk ging ons prachtige boek met foto’s van hand tot hand. Wat fijn om zulke mooie foto’s te hebben ter herinnering aan die heerlijke dag. Ik kan Erica oprecht aan iedereen aanbevelen.

~ mei 2022 ~

Pauline

Wij kenden Erica al van de opleiding Journalistiek, járen geleden, waar we bij elkaar in de klas zaten. We zijn allen ons eigen weg gegaan, en toen onze oudste ruim 7 jaar geleden werd geboren, wilden we graag een newbornshoot, die Erica op dat moment aanbood. Het werd een hele mooie herinnering. De aandacht voor ons pasgeboren zoontje, de rust die ze uitstraalde en uiteindelijk de mooie foto’s zorgden ervoor dat we haar later voor nogmaals gevraagd hebben, voor een mooie shoot van ons gezin.

Heel natuurlijk

Het allermooiste was wel het fotograferen van onze bosbruiloft! Hier zie je Erica echt in haar element; ze legde ons, ons zoontje, onze bruiloft, de gasten en de dag prachtig vast, zonder dat het geposeerd was. Alles heel natuurlijk. We kijken nog vaak in het fotoalbum, met veel plezier!

Erica is rustig, luistert goed en gaat tegelijkertijd haar eigen gang, zo voel je je echt op je gemak bij haar als fotograaf.

~ mei 2022 ~

Marcel & Jitske

Kind loopt lachend rond met waaier

Erica heeft zakelijke foto’s voor me gemaakt voor op mijn CV, LinkedIn en dergelijke. We waren beide startend en hebben elkaar op die manier op weg geholpen.

Erica is een rustig en fijn persoon. Ze stelt je op je gemak en vraagt je niet om onnatuurlijke houdingen en dergelijke aan te nemen. Ze wil graag natuurlijke foto’s maken. Die heb ik dan ook zeker gekregen: ze laten echt zien wie ik ben.

De foto’s hebben heel veel views gehad op LinkedIn (>6000) en voor mij persoonlijk is het een mooie manier om mijzelf te presenteren. Ik zou Erica zo weer vragen een volgende keer.

~ mei 2022 ~

Marijn

Vrouw zit in café te werken op de laptop

Wij hebben Erica geadviseerd gekregen door een vriendin. Zij was heel enthousiast. Wij werden ook enthousiast, zeker toen wij te horen kregen dat zij afgestudeerd is in fotografie en de ervaring die zij heeft.

Lief en zacht

Toen we haar ontmoetten merkte we dat Erica een lieve zachte vrouw is die goed luistert naar wat je wilt. Ik vond het een prettig gesprek waarbij voor mij duidelijk werd dat Erica de fotografe is die wij bij onze trouwerij wilde. Geen moment spijt gehad!

Onopgemerkt aanwezig

Op de dag zelf was Erica ruim op tijd aanwezig. Ze is prettig om bij het gezelschap te hebben. Ze ging haar gang en ze heeft geen moment in de weg gelopen. Ze was aanwezig maar onopgemerkt zoals het hoort. Nu was het wel zo dat we ook gezellig hebben gekletst op de momentjes dat het kon en ook dat was helemaal gezellig. Erica stond geheel open om creatief te zijn. We hebben allerlei foto’s gemaakt en ze maakte gebruik van alles wat er is. Ze pakt de natuurlijke momenten om de foto te maken, waardoor we niet staan te poseren en veel leuke spontane foto’s hebben. Wij merkten hoeveel plezier ze had in het fotograferen van onze dag! Wij wensen ieder bruidspaar net zulke prachtige foto’s toe die wij hebben dankzij Erica.

Eigen creativiteit

Erica is een rustige persoonlijkheid. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ze is helemaal zichzelf. Dit sloot bij ons perfect aan. Wij hadden een vrije bruiloft en wij wilde graag zo natuurlijk mogelijk de momenten van deze dag vastleggen. Dit paste mooi, omdat we zo ook Erica de vrijheid konden geven om haar eigen creativiteit te gebruiken. Dat is gaaf voor de fotograaf en levert ook prachtige, onverwachte foto’s op. Kijk of je elkaar kan vinden. Wij hebben Erica gevonden en de volgende keer maken we graag weer gebruik van haar diensten!

~ mei 2022 ~

Meindert & Pauline

Bruidspaar wandelt door stadspark Kampen
Bruid is emotioneel bij het zien van bruidegom en zoontje

Wij kozen voor Erica omdat ik (Marjolein) haar online heb leren kennen en zo ook  bekend raakte met haar werk. Ze heeft onze trouwdag gefotografeerd en zowel de foto’s in kleur als zwart-wit waren prachtig.

We konden goed aangeven wat we wilden, welke verwachtingen we hadden en hier heeft Erica heel goed op ingespeeld. Het resultaat zijn prachtige foto’s van een heel mooie dag, waar we af en toe via die foto’s op kunnen terugkijken. Eén van de foto’s hangt als een poster in ons huis.

~ mei 2022 ~

Roel & Marjolein

Een paar jaar geleden stond ik model tijdens een georganiseerde fotoshootdag van een aantal fotografen. Erica was daar één van en zij heeft mijn zwangerschap vastgelegd.

Ze gaf een hele fijne en rustige begeleiding en ze leverde de foto’s snel op. Ik kijk nog steeds graag terug naar de prachtige foto’s die ze toen gemaakt heeft.

~ mei 2022 ~

Que-Anh

Wat hebben we een prachtige dag gehad op een schitterende locatie. We hadden jou gevraagd om onze trouwreportage te maken; je zei van te voren al: mij zul je niet veel zien, maar maak je geen zorgen. Nou, dat is verschrikkelijk goed gelukt. We hebben je inderdaad weinig gezien, maar wat zijn de foto’s en het album mooi geworden.

Top gedaan, super blij mee.

 ~juli 2018 ~

Peter & Jolanda

Bruidspaar in een mooie pose binnen in een steenfabriek

Wij zijn in de Italiaanse sneeuw van het plaatsje Livigno getrouwd in het bijzijn van vrienden en familie. Erica werd ons onder de aandacht gebracht door onze enthousiaste trouwambtenaar welke wel iemand wist die de uitdaging aan zou durven om speciaal voor de trouwfoto’s over te vliegen voor twee dagen.

In de sneeuw

We zijn super blij met de foto’s die Erica van ons, de locatie en onze gasten heeft weten te maken. Waar we wisten dat het maken van foto’s in de winter niet eenvoudig is heeft Erica met een lach meegegleden door de sneeuw om op de meest fantastische locatie ons geluk vast te leggen. De reacties op de foto’s van zowel de mensen die er wel als niet bij waren zeggen alles.

Bedankkaartje

We konden onze gasten met ons bedankkaartje direct voorzien van een link naar een website, waarvoor wij reeds een fotoselectie hadden gemaakt, zodat zij nogmaals van onze fantastische dag konden genieten.

~ april 2018 ~

Daniël & Lena

Bruidspaar in een mooie pose binnen in een steenfabriek

Erica heeft onze bruiloft gefotografeerd. Wij zijn haar enorm dankbaar voor de onwijs mooie foto’s die wij van haar hebben ontvangen! De meest kleine, maar hele belangrijke details heeft zij weten vast te leggen en maken een herinnering voor het leven.

Ondanks dat ons zoontje absoluut niet stond te wachten op foto’s maken heeft ze toch een aantal foto’s gemaakt op een manier die hem echt weergeven zoals hij echt is.

Ongedwongen

De hele dag ging ongedwongen en we kwamen zelfs foto’s tegen waarvan wij nooit door hebben gehad dat ze gemaakt zijn wat ons weer het gevoel geeft dat ze echt met ons samen de mooie momenten heeft beleefd. Door de mooie foto’s beleven wij de dag steeds weer opnieuw als wij ze bekijken!

~ augustus 2017 ~

Familie Smeenge

Erica’s stijl van fotograferen sprak ons gelijk heel erg aan. En na een super geslaagde pre-weddingshoot, waar ze echt de tijd voor nam, hadden we er alle vertrouwen in.

Op de achtergrond

Tijdens de pre-weddingshoot kregen we ook echt het gevoel hadden dat zij onze stijl/vibe snapte. Dit nam ze mee naar de bruiloft waar ze volledig op de achtergrond opereerde en daardoor foto’s opleverde die boven verwachting waren.

Foto herinneringen

Alle spontaniteit en emoties van de dag zijn super vastgelegd. Met de reportage van Erica hebben we foto herinneringen van onze mooiste momenten. En een fijne aanvulling daarop is dat je er gelijk een album bij krijgt. Zodat je daar niet zelf mee aan de slag hoeft.

~ oktober 2016 ~

Rutger & Rhodé

Kind loopt lachend rond met waaier

Kwaliteit!

Dat is in één woord het resultaat van onze bruiloftsfoto’s gemaakt door Erica. Na een loveshoot door Delft als “verkenningsrondje” zijn ook de huwelijksfoto’s zeer geslaagd.

Het album als geheel vertelt de dag ook zoals deze voor ons gevoeld heeft.

~ juni 2016 ~

Mark & Elise

Na lang zoeken naar een fotograaf voor onze trouwerij viel ons oog op de website van Erica. Mooie foto’s gezien waarbij we een goed gevoel hadden. Dit gevoel werd bevestigd nadat we de foto’s van de pre-wedding shoot hadden gekregen.

We zijn blij dat we Erica hebben gevraagd voor onze trouwdag. De foto’s zijn echt geweldig!

~ november 2016 ~

Joeke & Douwina

Laten we kennismaken!